
Pişirme Süresi : 15 dk
8 kişilik
Gerekli Malzemeler :
1-1.5 kg kuzu kuşbaşı (şişlik)
Yarım kg kuşbaşı kuyruk yağıTerbiye için:
Yarım çorba kaşığı acı pulbiber
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kekik
3-4 çorba kaşığı yoğurt
Hazırlanışı :
Yoğurdu büyük bir kaba alın. Sıvıyağ, kekik ve pulbiberi ilave edip karıştırın. Etleri ve kuşbaşı kuyruk yağlarını ekleyip elinizle karıştırın. Üzerini kapatıp en az 2 saat bekletin.
Mangalı yakın. Etleri ince şişlere yağ parçaları ile değişimli olarak dizin. Küllenmiş kömür ateşinin üzerine dizip çevirerek pişirin. Etler pişerken üzerlerine tuz serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder