19.09.2008

ACILI KUŞU ŞİŞ

Hazırlama Süresi : 20 dk
Pişirme Süresi : 15 dk
8 kişilik

Gerekli Malzemeler :

1-1.5 kg kuzu kuşbaşı (şişlik)
Yarım kg kuşbaşı kuyruk yağıTerbiye için:
Yarım çorba kaşığı acı pulbiber
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kekik
3-4 çorba kaşığı yoğurt

Hazırlanışı :

Yoğurdu büyük bir kaba alın. Sıvıyağ, kekik ve pulbiberi ilave edip karıştırın. Etleri ve kuşbaşı kuyruk yağlarını ekleyip elinizle karıştırın. Üzerini kapatıp en az 2 saat bekletin.
Mangalı yakın. Etleri ince şişlere yağ parçaları ile değişimli olarak dizin. Küllenmiş kömür ateşinin üzerine dizip çevirerek pişirin. Etler pişerken üzerlerine tuz serpin.

Hiç yorum yok: