
Hazırlama Süresi : 20 dk
Pişirme Süresi : 30 dk
2 kişilik
Pişirme Süresi : 30 dk
2 kişilik
Gerekli Malzemeler :
500 gr tavuk kalça eti
50 gr kuru erik
50 gr kuru kayısı
1 kahve fincanı kırmızı şarap
4-5 közlenmiş salçalık biber
1 çay bardağı sıvıyağ
3 soğan
4 diş sarımsak
1 defneyaprağı
1 çay kaşığı kekik
2 çay bardağı sıcak su
1 tutam zerdeçal
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz
50 gr kuru erik
50 gr kuru kayısı
1 kahve fincanı kırmızı şarap
4-5 közlenmiş salçalık biber
1 çay bardağı sıvıyağ
3 soğan
4 diş sarımsak
1 defneyaprağı
1 çay kaşığı kekik
2 çay bardağı sıcak su
1 tutam zerdeçal
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz
Hazırlanışı :
Kuru kayısı ve erikleri yumuşaması için şarapta bekletin. Süzüp şarabı bir kenara alın.
Soğanları soyup kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Tavuk etlerini ilave edip kavurun. Ayırdığınız şaraptan 2 kaşık ilave edin. Tuz, zerdeçal, kekik, kırmızı tozbiber, defneyaprağı ve sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin.
Kuru meyveleri küçük küçük doğrayıp tencereye ekleyin. 10 dakika suyunu hafifçe çekene kadar pişirin. Közlenmiş biberleri geniş şeritler halinde kesip servis tabağına dizin. Üzerine tavukları sosu ile birlikte ilave edin. Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder