
6 kişilik
Gerekli Malzemeler :
1 demet andiv ( İtalyan marulu)
1 demet yeşil lollo rosso( İtalyan kıvırcığı)
1 demet kırmızı lollo rosso
1 kırmızı soğan
100 gr hindi füme
1 salatalık
50 gr yarım ceviz içi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
100 gr labne peyniri
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
1 çay kaşığı pulbiber
Tuz
Hazırlanışı :
Tüm yeşillikleri temizleyip yıkayın ve iri iri doğrayın. Kırmızı soğanı soyup halkalar halinde doğrayın. Salatalığı soyup ince ince dilimleyin. Hindi fümeyi kare dilimler halinde doğrayın.
Hazırladığınız yeşillikleri ve malzemeleri renk değişimlerine göre servis tabaklarına paylaştırırak yerleştirin. Hindi füme dilimlerini iri doğranmış salataların üzerine serpiştirin.
Labne peyniri, rendelenmiş kaşarpeyniri, limon suyu, tuz ve kırmızı pul biberi ayrı bir kâsede sıvı krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Zeytinyağını kremaya azar azar ekleyip çırpın.
Hazırladığınız peynirli sosu salataların üzerine gezdirip hafifçe harmanlayın. Yarım cevizleri ve salatalık dilimlerini gelişigüzel yerleştirin. 5 dakika bekletip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder