19.09.2008

BAKLAGİL ÇORBASI

Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Süresi : 30 dk
4 kişilik

Gerekli Malzemeler :

1 çay bardağı kurufasulye
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı buğday
3 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı nane
2 çorba kaşığı margarin
5 su bardağı su
Tuz

Hazırlanışı :

Fasulye, nohut ve buğdayı yıkayıp süzün. Geniş bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve 12 saat bekletin. Süzüp 4 bardak su ekleyin. Baklagiller yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Yoğurdu 1 bardak su ile çırpın. Kaynamakta olan çorbaya azar azar ilave ederek karıştırın. Tuz ekleyip bir taşım kaynatın ve ateşten alın. Margarini tavada eritip naneyi kavurun. Çorbaya ekleyip sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: