Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 25 dk
4 kişilik
Pişirme Süresi : 25 dk
4 kişilik
Gerekli Malzemeler :
Çeyrek paket margarin
700 gr kuşbaşı hindi göğüs eti
400 gr brokoli
3 diş sarımsak
1 limon
1 su bardağı sıcak su
1 küçük kase un
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz
700 gr kuşbaşı hindi göğüs eti
400 gr brokoli
3 diş sarımsak
1 limon
1 su bardağı sıcak su
1 küçük kase un
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz
Hazırlanışı :
Hindi etlerini una bulayın. Brokolileri temizleyip yıkayın ve süzün. Sarımsakları soyun. Limonu ikiye kesin. Yarısını dilimleyin, kalan limonun suyunu sıkın.
Margarini tavada eritip sarımsakları pembeleştirin. Hindi eti, tuz ve kırmızı tozbiberi ilave edip 5 dakika kavurun. Limon dilimleri, limon suyu ve 1 bardak sıcak suyu ekleyin. Kapağı kapalı olarak hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
Brokolileri temizleyip ete ilave edin. 10 dakika daha pişirip ateşten alın. Sarımsakları yemeğin içinden çıkarıp sıcak olarak servis yapın.
Şefin Yorumu :
ZENGİN DEMİR DEPOSU En az tavuk kadar besleyici olan hindi eti, et çeşitlerinin içinde demir açısından en zengin olanıdır. 100 gramında tam 10 gr demir bulunur.
ZENGİN DEMİR DEPOSU En az tavuk kadar besleyici olan hindi eti, et çeşitlerinin içinde demir açısından en zengin olanıdır. 100 gramında tam 10 gr demir bulunur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder