
Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 20 dk
6 kişilik
Pişirme Süresi : 20 dk
6 kişilik
Gerekli Malzemeler :
1 çorba kaşığı Margarin
6 su bardağı et suyu
2 domates
1 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı yıldız şehriye
Tuz, karabiber
6 su bardağı et suyu
2 domates
1 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı yıldız şehriye
Tuz, karabiber
Hazırlanışı :
Margarini tencerede eritip unu ilave edin ve pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun.
Domatesleri soyup rendeleyin ve kavrulmakta olan una ilave edin. Et suyunu azar azar dökerek ve sürekli karıştırarak ekleyin.
Çorba kaynamaya başlayınca ateşi kısıp şehriyeyi ilave edin. Şehriyeler pişinceye kadar kapağı açık olarak kaynatın. Tuz ve karabiber serpip ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.
Şefin Yorumu :
TADINI ARTIRMAK İÇİN Çorbayı servis tabaklarına alıp birer çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapın. Böylece peynirdeki kalsiyum da çorbanın besleyici değerini artıracaktır.
TADINI ARTIRMAK İÇİN Çorbayı servis tabaklarına alıp birer çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapın. Böylece peynirdeki kalsiyum da çorbanın besleyici değerini artıracaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder