20.09.2008

EKMEK TENCERESİNDE MERCİMEK ÇORBASI

ekmeği için:

1.5 su b.tam buğday unu
1.5 su b.çavdar unu
1.5 su b.un
1 p.kuru maya
1 çorba k.tuz
aldığı kadar su

çorbası için:


1 su b.yeşil mercimek
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba k.salça
1 tatlı k.biber salçası
2 çorba k.un
2 çorba k.tereyağı
nane
tuz
karabiber
et suyu

HAZIRLANIŞI:

Önce ekmeği için unları bir kaseye alın.kurumaya,tuz ve su ilave ederek kulak memesinden daha sert bir hamur hazırlayın. Hamura yuvarlak bir ekmek şekli verin.Üzerine biraz sıvıyağ
sürüp 1 saat tepsi mayası gelmesini bekleyin. Bu arada çorba için tencereye sıvıyağı,soğan ve sarımsağı alıp soteleyin. Üzerine tereyağını ve unu alın. Daha sonra salçalarını ilave edin. Daha önceden sıcak suda bekletilmiş mercimekleri tuz ve baharatları ilave edip su koyarak pişmeye bırakın. Ekmek mayalanınca 180 derecelik fırında pişirin. Pişen ekmeğin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kapağını kesip içini boşaltın. İçine çorbanızı koyun. Kapağını kapatarak soğutmadan servis yapın.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ekmeğin içinde Çorba nasıl oluyor peki soğuyunca napacaz