19.09.2008

ÇERKEZ TAVUĞU

Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 15 dk
4 kişilik

Gerekli Malzemeler :

500 gr tavuk göğüs eti
1 soğan
1 havuç
2 diş karanfil
4-5 dal maydanozTarator için:
4 dilim bayat ekmek içi
3 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı ayçiçeğiyağıÜzeri için:
Pulbiber
3-4 tatlı kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı :

Soğanı soyup dörde bölün. Havucu soyup dilimleyin. Tavuk eti, soğan, havuç, karanfil ve maydanozu tencereye alıp az suyla tavuk etleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ilındıktan sonra tavuk etlerini çok ince didikleyin.
Ekmek içlerini ufalayın. Sarımsakları soyup ezin. Ekmek içleri, tavuk suyu, pul biber, karabiber, sarımsak ve ayçiçeği yağını robota alıp karıştırın. Ceviz içlerini ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin.
Tavuk parçalarını bir kaba alıp taratoru ilave edin. Sosla tavuğu iyice karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağını gezdirerek dökün. Pulbiber serpin, maydanozla süsleyin. Servis yapın.

Hiç yorum yok: