20.09.2008

FINDIKLI DÜĞME KURABİYE

Malzeme :

1 p. margarin
4 çorba k. pudra şekeri
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 yumurta sarısı
aldığı kadar un

Üzeri için:
1 yumurta akı
dövülmüş fındık
böğürtlen marmelatı

Hazırlanışı :

Karıştırma kasesine iyice yumuşamış margarini alın.Üzerine pudra şekerini,kabartma tozunu,vanilyayı limon kabuğu rendesini,yumurta sarısını ve yavaş yavaş alabildiği kadar unu ekleyin.
Hamur toparlanınca ceviz büyüklüğünde kopartıp yuvarlayın. Önce yumurta akına daha sonra pirinç fındığa batırın. Ortasını parmağınızla çukurlaştırıp tepsiye alın. 170 derecede pişirin. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra içine marmelat doldurun.

Hiç yorum yok: