20.09.2008

FINDIKLI GÜL TATLISI

MALZEMELER:

2 su b. un
1 su b. irmik
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. yoğurt
125 gr margarin
1 p. kabartma tozu
1 fiske kırmızı gıda boyası

içi için:


1 kase fındık


şerbeti için:


4 su b. su

4 su b. tozşeker
yarım limon

HAZIRLANIŞI:

Karıştırma kabına yumaşımş margarini,sıvıyağı,
yoğurdu alarak karıştırın.Üzerine un ve irmiği, kabartma tozunu, gıda boyasını ekleyin. Hepsini karıştırarak hamur kıvamına getirin.Hamuru açın ve bir bardak yardımı ile yuvarlaklar kesin. 3 yuvarlak hamuru birbiri üstüne binecek şekilde yanyana koyun. Bir defada yuvarlayıp ortadan ikiye kesip ters çevirin. Böylece 3 yuvarlak parçadan 2 gül şekli elde edeceksiniz.Ortalarına birer tane fındık koyun. Hamuru toplayıp tekrar tekrar açabilirsiniz. 170 derecede tatlımızı pişirin. ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbetle buluşturun. Gülsuyu tadını sevenler bir iki damla gülsuyu da ilave edebilir.

Hiç yorum yok: