19.09.2008

GARNİTÜRLÜ TAVUK ŞİŞ


Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 20 dk
4 kişilik
Gerekli Malzemeler :
2 tavuk göğüs fileto
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı köri
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik Garnitür için:
4 patates
3 soğan
Yarım bardak su
Yarım bardak sıvıyağ
1 çay kaşığı nane
Tuz, karabiber
Hazırlanışı :
Tavuk etlerini ince uzun şeritler halinde doğrayın. Sarımsakları ezin. Derin bir kapta zeytinyağı, domates salçası, sarımsak, tuz, karabiber ve naneyi karıştırıp marinatı hazırlayın. Tavuk etlerini bu marinatın içinde 1-2 saat bekletin.
Garnitürü hazırlamak için; patatesleri küp küp doğrayın. Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Teflon tavaya bir kat patates bir kat soğan şeklinde, aralarına tuz ve karabiber serperek döşeyin. En üste nane serpip su ve sıvıyağ gezdirin. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
Tavuk etlerini marinatın içinden süzerek alın. Çöp şişlere zig-zag şeklinde geçirip ızgarada pişirin. Hazırladığınız garnitür eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: