19.09.2008

HAVUÇLU HİNDİ


Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 30 dk
4 kişilik

Gerekli Malzemeler :

600 gr hindi göğüs eti
4 havuç
5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sirke
2 dal taze soğan sapı
Yarım su bardağı su
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
Tuz, karabiber

Hazırlanışı :

Hindi etini iri parçalar halinde doğrayın. Sarımsakları soyup ezin ve 3 kaşık zeytinyağında pembeleştirin. Hindi etlerini ilave edip kavurun. Sirke, kekik, tuz ve karabiber ekleyin. Kapağını kapatıp 10-15 dakika pişirin.

Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. 3 kaşık kadarını süsleme için ayırın. Kalan havucu robotta püre haline getirip 1 tutam tuz serpin. Taze soğan saplarını temizleyip ince ince doğrayın ve 1 kaşık zeytinyağında hafifçe kavurun.

Etleri servis tabağına alıp her birinin üzerine 1 kaşık havuç püresi yayın. Ayırdığınız küp doğranmış havuç ve kavrulmuş taze soğanla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: