Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 35 dk
4 kişilik
Pişirme Süresi : 35 dk
4 kişilik
Gerekli Malzemeler :
2 hindi but
4 patates
1 havuç
1 soğan
4-5 arpacık soğan
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı margarin
2 defne yaprağı
Tuz, karabiber, kekik
4 patates
1 havuç
1 soğan
4-5 arpacık soğan
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı margarin
2 defne yaprağı
Tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı :
Hindi butları ikiye bölüp 4 parça haline getirin. Çelik tencere veya düdüklü tencereye yerleştirin.
Patatesleri soyup ikiye kesin. Havucu temizleyip 2 parmak kalınlığında verev doğrayın. Soğanı küçük küçük doğrayın. Arpacık soğanları soyun.
Hazırladığınız tüm sebzeleri ete ilave edin. Margarin ve suyu ekleyin. Tuz, karabiber, kekik ve defne yapraklarını ilave edip 30-35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Şefin Yorumu :
ALTERNATİF Dilerseniz doğradığınız soğanı margarinde soteleyip et ve sebzeleri ilave ederek hafifçe kavurun. Üzerine 1 bardak sıcak su ekleyip pişirin ve sonra ete ilave edin.
ALTERNATİF Dilerseniz doğradığınız soğanı margarinde soteleyip et ve sebzeleri ilave ederek hafifçe kavurun. Üzerine 1 bardak sıcak su ekleyip pişirin ve sonra ete ilave edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder