19.09.2008

HİNDİ YAHNİ




Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 35 dk
4 kişilik


Gerekli Malzemeler :


2 hindi but
4 patates
1 havuç
1 soğan
4-5 arpacık soğan
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı margarin
2 defne yaprağı
Tuz, karabiber, kekik


Hazırlanışı :


Hindi butları ikiye bölüp 4 parça haline getirin. Çelik tencere veya düdüklü tencereye yerleştirin.


Patatesleri soyup ikiye kesin. Havucu temizleyip 2 parmak kalınlığında verev doğrayın. Soğanı küçük küçük doğrayın. Arpacık soğanları soyun.


Hazırladığınız tüm sebzeleri ete ilave edin. Margarin ve suyu ekleyin. Tuz, karabiber, kekik ve defne yapraklarını ilave edip 30-35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Şefin Yorumu :
ALTERNATİF Dilerseniz doğradığınız soğanı margarinde soteleyip et ve sebzeleri ilave ederek hafifçe kavurun. Üzerine 1 bardak sıcak su ekleyip pişirin ve sonra ete ilave edin.

Hiç yorum yok: