
500 gr.kuzu eti
1 soğan
2 diş sarımsak
2 defne yaprağı
1 çorba k.salça
2 biber
1 domates
2 patates
2 havuç
1 kase bezelye
kaşar peyniri
tuz,karabiber
kekik
mısırözü yağı
HAZIRLANIŞI:
Yağı tencereye alın. üzerine kuzu etini alın.soğanını kıyıp ekleyin. yüksek ateşte sulanmasını engelleyerek soteleyin. biraz sotelendikten sonra bezelyeyi de ekleyin. tuzunu ve karabiberini ekleyin.diğer taraftan patates ve havucu küp doğrayarak kızartın. daha sonra yağlı kağıda sotelenmiş eti üzerine kızarmış patates ve havucu alın.en son defne yaprağı, domates ve biberi doğrayarak üstüne ekleyin.kağıdın kenarlarını kıvırarak fırında pişirin. pişince kağıdın ortasını
açın ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder