20.09.2008

KIYMALI PATATES

MALZEMELER:

4 patates
300 gr kıyma
2 soğan
1 çorba k. salça
kırmızı biber,karabiber
kekik,tuz
sıvıyağ

sosu için:


2 çorba k. un
3 yumurta
2 su b. yoğurt
1 su b. kaşar peyniri rendesi

HAZIRLANIŞI

Önce patatesleri küp küp doğrayıp altın sarısı olana dek yağda kızartalım. diğer
tarfta kıymayı soğan ve salça ile soteleyelim. içine tuz ve baharatları ekleyelim. Fırın kabının altına patatesleri alalım.Üzerine kıymalı harcı yayalım. sosu için yumurtaları kırıp içine yoğurt ve un ekleyelim.kıymalı harcın üstüne bu sosu dökelim. kaşar peyniri rendesini serpip 170 derecede pişirelim. üzeri nar gibi olunca kare kare kesip sıcak servis yapalım. nefis bir ana yemek.

Hiç yorum yok: