
Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 20 dk
6 kişilik
Pişirme Süresi : 20 dk
6 kişilik
Gerekli Malzemeler :
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 tavuk göğüs eti
4 çorba kaşığı süzme bal
2 diş sarımsak
650 gr mantar
1 marul
Tuz, karabiber Sos için:
5 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı portakal suyu
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı hardal
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1 demet taze soğan
3 tavuk göğüs eti
4 çorba kaşığı süzme bal
2 diş sarımsak
650 gr mantar
1 marul
Tuz, karabiber Sos için:
5 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı portakal suyu
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı hardal
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1 demet taze soğan
Hazırlanışı :
Tavuk göğüs etlerinin bir tarafına bal sürüp tuz ve karabiber serpin. 10 dakika ızgarada kızartın. Aynı işlemi diğer tarafı için tekrarlayın ve 5 dakika dinlenmeye bırakın. Daha sonra herbirini 6 eşit parçaya bölün.
Sosu hazırlamak için; taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Derin bir kaba alıp portakal suyu, sirke, zeytinyağı, hardal, yoğurt, ve ezilmiş 1 diş sarımsağı ekleyerek karıştırın.
2 diş sarımsağı ezin, mantarları dilimleyin. Geniş bir tencerede zeytinyağını kızdırıp sarımsağı pembeleştirin. Mantarları ekleyip 5-6 dakika kavurun. Tencereyi ateşten alıp hazırladığınız sosu ekleyin. Tuz ve karabiber serpip karıştırın.
Marul yapraklarını tek tek yıkayıp süzün. Salata tabağına yerleştirin. Mantarlı karışımı ve kızarmış tavuk parçalarını marul yapraklarının üzerine alıp servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder