20.09.2008

VEZİR PARMAĞI

MALZEMELER:

2 su b. su
50 gr. margarin
1 tatlı k. tozşeker
1 çay k. tuz
2,5 su b. un
3- 4 yumurta
1 çorba k. nişasta

Kızartmak için:

sıvıyağ


Şerbeti için:
3,5 su b. tozşeker
2,5 su b. su
1 dilim limon

HAZIRLANIŞI:


Tencereye 2 su bardağı suyu alın.
Üzerine margarin,toz şeker,tuz ilave edip
susyun kaynamasını sağlayın. Su kaynadıktan sonra üzerine 2.5 su bardağı unu ekleyin. Devamlı karıştırarak 3 yada 4 dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra üzerine üzerine tek tek yumurtaları kırarak devamlı karıştırın.
En son üzerine 1 çorba kaşığı nişasta ekleyin. Hamurdan vezir parmağı şeklini verin.Soğuk sıvıyağa alın. Vezir parmağını kızartın. Şerbeti için tencereye toz şekeri ve susyu alıp kaynatın. Vezir parmaklarını servis tabağına alıp üzerine şerbeti dökün.

Hiç yorum yok: