
Hazırlama Süresi : 10 dk
Pişirme Süresi : 15 dk
6 kişilik
Pişirme Süresi : 15 dk
6 kişilik
Gerekli Malzemeler :
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
200 gr bezelye
2 marul
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri Sos için:
Yarım demet taze nane
1 çorba kaşığı tozşeker
Yarım limon suyu
6 çorba kaşığı süt kreması
Tuz, karabiber
200 gr bezelye
2 marul
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri Sos için:
Yarım demet taze nane
1 çorba kaşığı tozşeker
Yarım limon suyu
6 çorba kaşığı süt kreması
Tuz, karabiber
Hazırlanışı :
Bezelyeleri tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlayın. Süzgece alıp soğuk suyun altına tutun. Marulu yaprak yaprak ayırıp yıkayın ve süzün.
Sosu hazırlamak için; tozşekeri düz bir zemine dökün, üzerinde nane yapraklarını ince ince kıyın. Küçük bir kaseye alıp limon suyu ve süt kremasını ekleyerek karıştırın.
Düzgün marul yapraklarını salata tabağına yayın. Diğer yaprakları iri iri doğrayıp tabağa yerleştirin. Bezelyeyi ilave edip hazırladığınız sosu üzerine gezdirerek dökün.
Kaşarpeyniri, tuz ve karabiber serpin. Zeytinyağını salatanın üzerine gezdirerek döküp servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder