
Hazırlama Süresi : 30 dk
6 kişilik
6 kişilik
Gerekli Malzemeler :
3 iri patates
6 yumurta
1 su bardağı haşlanmış bezelye
5 çorba kaşığı haşlanmış tane mısır
4 taze soğan
1 demet maydanoz
3 çorba kaşığı kıyılmış dereotuSos için:
Yarım su bardağı yoğurt
100 gr krem peynir
5 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı toz hardal
Yarım çay kaşığı toz kişniş
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz, kırmızıbiber
6 yumurta
1 su bardağı haşlanmış bezelye
5 çorba kaşığı haşlanmış tane mısır
4 taze soğan
1 demet maydanoz
3 çorba kaşığı kıyılmış dereotuSos için:
Yarım su bardağı yoğurt
100 gr krem peynir
5 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı toz hardal
Yarım çay kaşığı toz kişniş
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz, kırmızıbiber
Hazırlanışı :
Patatesleri haşlayıp suyunu süzün. Kabuklarını soyup kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Yumurtaları haşlayıp kabuklarını soyun. Halka halka dilimleyin. Taze soğanları ve maydanozu temizleyip kıyın.
Sos için; yoğurt, krem peynir, mayonez, hardal, toz kişniş ve kimyonu bir kâsede çırpın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Patates, iç bezelye, mısır, taze soğan ve maydanozu salata kâsesinde harmanlayın. Yumurta dilimlerini salata tabağının kenarlarına dizin. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin. Dereotu serpip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder