19.09.2008

BİBERLİ TAVUK KAVURMA


Hazırlama Süresi : 20 dk
Pişirme Süresi : 30 dk
4 kişilik

Gerekli Malzemeler :

500 gr tavuk kuşbaşı
1 soğan
1 salçalık kırmızıbiber
5 çarliston biber
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 domates
Tuz, karabiber, kekik

Hazırlanışı :

Soğanları ve sarımsakları temizleyip kıyın. Biberlerin çekirdekli kısımlarını temizleyip ince şeritler halinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup iri iri doğrayın.

Tavuk etlerini teflon tavaya alıp etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Zeytinyağı, kıyılmış soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Biber, domates, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak ara sıra karıştırıp 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: