19.09.2008

EKŞİLİ TAVUK KÖFTE

Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Süresi : 30 dk
6 kişilik

Gerekli Malzemeler :

400 gr tavuk kıyması
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı galeta unu
2 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 litre tavuk suyu (5 su bardağı)
1 limonun suyu
1 soğan
Tuz, karabiberÜzeri için:
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
Hazırlanışı :
Maydanozu yıkayıp kıyın. Soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Geniş bir kapta tavuk kıyması, soğan, maydanoz, galeta unu, 1 yumurta, tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peynirini karıştırıp yoğurun. Köfte harcından küçük parçalar alıp fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
Bir tencerede tavuk suyunu kaynatın. Köfteleri ekleyip orta ateşte 20 dakika pişirin.
Limon suyunu yumurta ile çırpın. Haşlama suyundan birkaç kaşık ekleyip karıştırın. Hazırladığınız terbiyeyi azar azar tencereye ekleyip karıştırın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Sıvıyağı küçük bir tavaya alıp kırmızı tozbiberi kızdırın. Ekşili köfteleri suyu ile birlikte servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: