19.09.2008

FIRINDA LİMONLU KÖFTE


Hazırlama Süresi : 20 dk
Pişirme Süresi : 30 dk
4 kişilik

Gerekli Malzemeler :

200 gr dana kıyma
200 gr tavuk kıyması
50 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
3 limon
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
2 çorba kaşığı galeta unu
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı :

Limonları yıkayıp kurulayın. İnce halkalar halinde dilimleyin. Ekmekleri suda slatıp elinizde sıkın. Dana ve tavuk kıymalarını bir kaba alıp peynir, ekmek içi, rendelenmiş limon kabuğu, 1 tatlı kaşığı limon suyu, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun.

Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Köfteleri önce yumurta sarısına sonra galeta ununa bulayın.

Fırın tepsisini yağlayıp köfteleri dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Limon dilimlerini servis tabağına yanyana dizin. Üzerine köfteleri yerleştirip servis yapın.

Hiç yorum yok: