20.09.2008

ÇİKOLATALI PASTA

MODELLEME ÇİKOLATASI:
130 gr.kuvertür çikolata
2 çorba k.glikoz

HAZIRLANIŞI:
çikolatayı benmari usulü eritin ve glikozla karıştırıp
hamur haline getirin.buzdolabında sertleşene kadar
bekletin.

ÇİKOLATALI ŞEKER HAMURU
1 çorba k.toz jelatin
1 çorba k.su
2 çorba k.glikoz
250 gr. pudra şekeri
60 gr.bitter çikolata
2 çorba k.kakao

HAZIRLANIŞI:
Jelatini su ile birlikte kaynatalım.içine 1 tatlı k. gliserin ekleyelim. bu karışım kaynaştıktan sonra pudra şekerinin içine koyalım. erimiş çikolata ve kakaoyu ilave edip hamur haline gelena kadar yoğuralım. daha sonra merdane ile açıp pastanın üstünü kaplayalım.

Hiç yorum yok: