20.09.2008

KIYMALI GÖZLEME

hamuru için:
3 su b.un
yarım p.yaşmaya
içi için:
150 gr.kıyma
2 patlıcan
5 sap taze soğan
1 tutam maydonoz

üzeri için:
1 kase yoğurt
1 çorba k.salça
1 çorba k.tereyağı

HAZIRLANIŞI:
Un karıştırma kabına alınır. ortası havuz açılır.maya ve tuz eklenir. alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğrulur. bir süre dinlendilir.İç harcı için; tavaya kıyma alınır.üzerine közlenmiş patlıcan doğranarak alınır.tuzu, baharatı ayarlanır.taze soğan ve maydanoz dogranarak ilave edilir, yoğrulur.kıvamı koyu olursa biraz su katılabilir. dinlendirilen hamur 10 bezeye ayrılır.hamur olabildiğince ince açılır. iç harç yarısına sıvanarak hamur kapatılır.yağlanmış tepsiye alınarak
fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.pişen gözlemeler doğranarak servis tabağına alınır.üzerine çırpılmış yoğurt ve tereyağında kavrulmuş salça dökülerek servis yapılır.

Hiç yorum yok: