MALZEMELER:
2 yumurta
125 gr tereyağı
4 çorba k.esmer şeker
10 kuru kayısı
1 kase ceviz
100 gr.bitter çikolata
1 su b.un
2 çorba k.granül kahve
1 p.kabartma tozu
1 p.vanilya
üzeri için:
filidişi çikolata
HAZIRLANIŞI:
Tereyağı ve çikolata kısık ateşte eritilir.Karıştırma kabına yumurtalar kırılır.esmer şeker ilave edilip karıştırılır. daha sonra granül kahve,vanilya ve kabartma tozu ilave edilir.kayısılar doğranarak eklenir. içine iri kıyılmış ceviz katılır. daha sonra çikolata, tereyağı karışım da ilave edilerek unu verilir. iyice karıştırılır ve fırın kabına alınır.170 dercelik fırında pişirlir.bu arada fildişi çikolata eritlir.pişenkek servis tabağına alınır.eritilen fildişi çikolatadan çatal yardımıyla kekik üzerine çizgiler yapılır.
20.09.2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder