
3 yumurta
1 su b. sıvıyağ
3 su b. un
2 su b. tozşeker
1 p. kabartma tozu
1 p. vanilya
1 su b. ceviz
2 su b. havuç
1 tatlı k. tarçın
sosu için:
2 su b. süt
1.5 su b.toz şeker
1 çorba k. un
1 çorba k.nişasta
1 p. vanilya
HAZIRLANIŞI:
Kazrıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın. Üzerine 2 su bardağı toz şeker ekleyip çırpın. Üzerine 1 su bardağı sıvıyağ,3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyip
tekrar karıştırın.Üzerine 1 su bardağı ceviz ve 2 su bardağı rendelenmiş havuç ekleyin. Karışımı kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış 170 dercelik fırında pişirin. Sosu için tencereye 2 su bardağı sütü alın. Üzerine 1.5 su bardağı toz şeker,1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya ilave edin. Sosu devamlı karıştırarak bir sos elde edin. Kekini piştikten sonra kalıbından çıkartın. Servis tabağına keki alın.Üzerine sosu dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder