Sağlık Açısından | Asit üriği eritir. Romatizma ağrılarına, idrar yolları rahatsızlığına, albümin, gut, cilt ve şeker hastalığına yararlıdır. |
---|
Kullanılışı | Tomurcukları: 20-30 gr. ardıç ezilir, 1 litre suda kaynatılır, demlendirilir. Çiçekleri ve körpe yaprakları çay gibi demlendirilir, günde 2-3 bardak içilir. Kullanmanın başka bir yöntemi, 1 çorba kaşığı ardıç tomurcuğu 1 litre suda kaynatılır. Sıvı yarıya inince süzülür. Öğle ve akşam yatarken birer fincan sıcak olarak içilir. Gerekirse ısıtılır. |
---|
Mutfakta Kullanılışı | Çorba, lahana turşusu, söğüş, rosto ve sindirimi zor olan her tür yiyeceğe katılabilir. |
---|
Estetik Açıdan | Yeri yoktur. |
---|
Ek Bilgi | Diğer adı: Ardıç tohumu. 19. yüzyılda, kullandığı tedavi yöntemiyle ün salan papaz Kneipp'ın şeker hastalarına önerisi: Günde 4 ardıç tomurcuğu çiğneyerek yenir, her gün bir adet artırarak tomurcuğun sayısı 15'i bulunca her gün bir adet azaltılır, tomurcuk sayısı bire iner. Tomurcukların tütsüsü beyin nezlesine iyi gelir. |
---|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder