Sağlık Açısından | Sürmenaj, hazımsızlık (sindirim sisteminde iltihap yoksa), güçsüz midelere, romatizma, migren, baş dönmesi, çarpıntı, genel halsizlik, zihin yorgunluğu, nefes darlığı ve nekahat devrinde olanlara yararlıdır. |
---|
Kullanılışı | 1/2 litre suda 7-10 gr. biberiye çay gibi demlendirilir, yemeklerden evvel veya sonra içilir. |
---|
Mutfakta Kullanılışı | Her tür ete (av, kümes, balık); patates, omlet, çorba, sos, salata, kabak, domatesli yemekler vb. |
---|
Estetik Açıdan | Saçtaki kepeği yok etmek için: Saçlar yıkandıktan sonra biberiye çayı ile çalkalanır; saça ayrıca dirlik ve parlaklık verir. Biberiye suyu banyoya katıldığında bedeni canlandırır. Biberiye çayı genişlemiş gözenekleri sıkıştırır. |
---|
Ek Bilgi | Diğer ad: Kuşdili, hasalban. Raymundus Lullus 1330'da biberiye yağını imbikten geçirerek elde etmiştir. Cezayir'in Akdeniz bölgesinde biberiye yaprakları kurutulur, pudra haline getirilir, sünnet olan çocukların yaralarına ekilir. |
---|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder