| Sağlık Açısından | Grip, anjin, romatizma, kronik bronşit, nefes darlığı ve sindirim zorluğuna iyi gelir. |
|---|
| Kullanılışı | 10 gr. defne 2 fincan kaynar suda çay gibi demlendirilir. Günde 2-3 bardak içilebilir. |
|---|
| Mutfakta Kullanılışı | Etli veya sebzeli her tür çorbaya, soslara; av eti, balık, deniz mahsulleri, bazı tür sebzeye (pişerken), patatesli veya domatesli yemeklere vb. |
|---|
| Estetik Açıdan | Banyolarda, esanslarda kullanılır. |
|---|
| Ek Bilgi | Diğer adı:Tehnel yaprağı. Eski Roma çağında defne ağacının insanları şimşekten koruduğuna inanılırdı. Bu inanç o kadar kökleşmişti ki, imparator Tiberius (İ.Ö. 42- İ.S. 37) şimşekler çaktığında korunmak için başına defneden yapılmış bir çelenk geçirip yorganın altına saklanırmış. Defne yağı: 2-3 damla bir parça kesme şekere damlatıp yendiğinde hemen göğsü yumuşatır. |
|---|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder