| Sağlık Açısından | İdrarı ve sütü artırır, iştah açar, aybaşını dengeler, sindirimi kolaylaştırır. |
|---|
| Kullanılışı | 1 fincan suda 1 tatlı kaşığı çörekotu tohumu çay gibi demlendirilir ve içilir. Günde 2-3 bardak alınabilir. |
|---|
| Mutfakta Kullanılışı | Çöreklere ve ekmeklere pişmeden üzerlerine ekilir; baharat olarak keklere, bisküvilere katılır. |
|---|
| Estetik Açıdan | Yağı saçın dökülmesini önler; saç diplerine sürüldüğünde kepeğin oluşmasını önler. |
|---|
| Ek Bilgi | Diğer adı: Kara çörekotu, çöreotu, siyah kimyon, siyah susam, ekilen. Çörekotu kahvesi: Değirmenden geçirilen çörekotu kahve gibi biraz şeker koyarak pişirilir, içilir, istenirse içine biraz rendelenmiş küçük hindistancevizi katılabilir. (Çok lezzetlidir, denemeye değer.) |
|---|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder